Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 41

Thread: Daily call not working

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Melbourne. Vic
    Posts
    79

    Daily call not working

    Hi there,
    My tivo has stopped making daily calls. I've run through the networking diagnostics and all is fine, until i try wget to minnie when it times out. I've previously had proxy issues that were resolved with much appreciated help and it is possibly related.. http://forums.oztivo.net/showthread.php?t=1427

    Nothing else has changed, same ISP, network set-up, etc..

    The latest tclient log is attached...

    Any advice would be welcome!

    Thanks,
    Melissa.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Melbourne. Vic
    Posts
    79
    I forced a daily call and it seems to have worked, but the date/time is incorrect, so it won't record. Any suggestions on how to fix the date/time?

    Thank you!

    Jun 16 17:38:25 (none) tcphonehome[145]: Log file rotation complete.
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: TClient success
    Jun 16 17:41:18 (none) comm[145]: CallStatusReporter: Phase: Prepare_Data, Status Succeeded
    Jun 16 17:41:18 (none) comm[145]: CallStatusReporter: sending message "EX|49"
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: Sending dialup event, subtype 7, msg Succeeded
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: setCallStatus called with: Succeeded state 0
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: LastCallAttempt at 961167361
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: status is 'Succeeded' == 'Succeeded'
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: setting last success time to 961167361
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: setting call status to: Succeeded
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: setting call in progress to 0 (second successCount)
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: setting LastSuccessPgdCall to 961167361
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: Setting callActive to 0
    Jun 16 17:41:18 (none) comm[145]: CallStatusReporter: sending data changed event 20
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: destroying CommGlobals!
    Jun 16 17:41:18 (none) tcphonehome[145]: pCommMempool empty
    Jun 16 17:41:23 (none) tcphonehome[145]: Setting MCP PhoneHome action: ENABLED
    Jun 16 17:48:28 (none) WatchdogAction[142]: WatchdogAction::Trigger: Already passed call time! (961177708 vs 961167987) sending event now.
    Jun 16 17:48:28 (none) tcphonehome[142]: Sending dialup event, subtype 6, msg
    Jun 16 17:48:28 (none) tcphonehome[142]: Sending message to myself
    Jun 16 17:48:28 (none) tcphonehome[145]: getting /State/GeneralConfig/Complete
    Jun 16 17:48:28 (none) tcphonehome[145]: Setting MCP PhoneHome action: RUNNING
    Jun 16 17:48:28 (none) tcphonehome[145]: pCommMempool empty
    Jun 16 17:48:28 (none) tcphonehome[145]: useBackupTollFree is 0
    Jun 16 17:48:28 (none) tcphonehome[145]: phonehome: received message. type = 30 subtype = 6
    Jun 16 17:48:28 (none) tcphonehome[145]: creating CommGlobals
    Jun 16 17:52:07 (none) tcphonehome[145]: created CommGlobals

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Melbourne. Vic
    Posts
    79
    I just tried this to fix the time, but it didn't work..:

    [TiVo [p0] ~]# ntpdate -v -b 127.0.0.1
    oztivo ntpdate $Revision: 1.21 $
    Locally configured IP address: 132.163.4.103
    Failed 4 times to get_postalcode
    [TiVo [p0] ~]# date
    Fri Jun 16 18:14:27 localtime 2000
    [TiVo [p0] ~]#

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    You don't have your location field filled in on the fourm, so I don't know where you are. But Assuming your in NSW, Try the following (if not substitute your capital city code):

    [TiVo [p0] ~]# get_postalcode

    You should get the response 02000 (for NSW)

    If you don't, please do the following

    [TiVo [p0] ~]# cat /etc/postcodezones

    And show what results you get.

    If you did get 02000 then it's your ISP's proxy still causing issues.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  5. #5
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Melbourne. Vic
    Posts
    79
    Thanks, I am in Melbourne and this was the result i got. All the proxy issues were fixed early in 2007, and in the end it was the date/time that was causing the issues as it could make a daily call (as it can now), but the date/time is out.

    Cheers,
    Melissa.

    [TiVo [p1] ~]# get_postalcode
    retrying after errTmBackgroundHoldoff ...

    [TiVo [p2] ~]# cat /etc/postcodezones
    # A list of TiVo postcodes and the timezones that they represent
    # Two columns, separated by one tab only.
    #
    # Australian
    00800 Australia/Darwin
    02000 Australia/Sydney
    02600 Austral
    03000 Australia/Melbourne
    04000 Australia/Brisbane
    05000 Australia/Adelaide
    06000 Australia/Perth
    07000 Australia/Hobart

    # South African
    12345 Africa/Johannesburg
    54321 Africa/Johannesburg

    # New Zealand
    02112 Pacific/Auckland
    02113 Pacific/Auckland
    02115 Pacific/Auckland
    02116 Pacific/Auckland

    # Netherlands
    01014 Europe/Amsterdam
    02500 Europe/Amsterdam
    02612 Europe/Amsterdam
    02671 Europe/Amsterdam
    08004 Europe/Amsterdam
    09000 Europe/Amsterdam

    # Norfolk Island
    02899 Pacific/Norfolk
    [TiVo [p2] ~]#

  6. #6
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    In case there is something weird with the tabs in your postcodes file, download This version and replace it. Do not open the file on a PC as it may change the formating.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Melbourne. Vic
    Posts
    79
    Thanks Peter, i updated the file and it now has the correct date, but the time is out by 11 hours (Tivo is behind). It was 19:01 when i ran the below.

    [TiVo [p0] ~]# ntpdate -v -b 127.0.0.1
    oztivo ntpdate $Revision: 1.21 $
    Locally configured IP address: 132.163.4.103
    Our postcode is 03000. Found matching timezone Australia/Melbourne
    Offset 0 for timezone GMT, daylight saving is 0
    Connecting to time server 132.163.4.103
    Setting the local time to Wed Jan 2 08:01:20 2008
    [TiVo [p0] ~]# date
    Wed Jan 2 08:01:37 localtime 2008
    [TiVo [p0] ~]#

    Also, just in case it helps - this is what i did early last year to fix some daily call/proxy/date & time issues (http://forums.oztivo.net/showthread.php?t=1427)

    [TiVo [p0] ~]# cat /etc/ntpdate_local_ip
    cat: /etc/ntpdate_local_ip: No such file or directory
    [TiVo [p0] ~]# rw
    File system is now READ/WRITE.
    [TiVo [p0] ~]# echo "132.163.4.103" > /etc/ntpdate_local_ip
    [TiVo [p0] ~]# ro
    File system is now READ ONLY.
    [TiVo [p0] ~]# ntpdate -v -b 127.0.0.1
    oztivo ntpdate $Revision: 1.21 $
    Locally configured IP address: 132.163.4.103
    Our postcode is 03000. Found matching timezone Australia/Melbourne
    Offset 36000 for timezone EST, daylight saving is 0
    Connecting to time server 132.163.4.103
    Setting the local time to Thu Mar 22 07:19:45 2007
    [TiVo [p0] ~]#

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Melbourne. Vic
    Posts
    79

    Time is out by 11hrs

    Hi there,
    Does anyone have any suggestions on how to fix the time on my Tivo? The tivo is 11 hours behind..

    Melissa.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    NSW
    Posts
    67
    Hmm, I wonder if the zoneinfo database is corrupted? You could try:

    Code:
    cd /
    rsync -rv 131.244.9.101::oztivo_timezones  .
    ntpdate -v -b 127.0.0.1
    date
    Matt
    Thompson TiVo S1 250GB plus network card
    (Running UK 2.5.5 based oztivo 1.3 image)

  10. #10
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Melbourne. Vic
    Posts
    79
    Thanks Matt,
    Unfortunately it didn't work, it is still 11hrs behind (18:04 when i ran it). Could there be anything wrong with the time server?

    Melissa

    [TiVo [p0] /]# rsync -rv 131.244.9.101:ztivo_timezones

    Welcome to the rsync server for the Unix Archive. If you are only interested
    in browsing the Unix Archive, then please see the list of mirrors at
    http://www.tuhs.org/archive_sites.html

    receiving file list ... done
    drwxr-xr-x 512 2006/01/06 23:57:36 .
    drwxr-xr-x 512 2006/01/06 23:57:45 hack
    drwxr-xr-x 512 2006/05/12 04:17:16 hack/zoneinfo
    drwxr-xr-x 512 2006/01/07 00:01:04 hack/zoneinfo/Australia
    -rw-r--r-- 785 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Australia/Adelaide
    -rw-r--r-- 160 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Australia/Brisbane
    -rw-r--r-- 790 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Australia/Broken_Hill
    -rw-r--r-- 785 2006/01/07 00:00:20 hack/zoneinfo/Australia/Canberra
    -rw-r--r-- 104 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Australia/Darwin
    -rw-r--r-- 825 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Australia/Hobart
    -rw-r--r-- 185 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Australia/Lindeman
    -rw-r--r-- 655 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Australia/Lord_Howe
    -rw-r--r-- 785 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Australia/Melbourne
    -rw-r--r-- 170 2006/11/23 22:01:13 hack/zoneinfo/Australia/Perth
    -rw-r--r-- 785 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Australia/Sydney
    drwxr-xr-x 512 2006/05/12 04:17:33 hack/zoneinfo/Pacific
    -rw-r--r-- 73 2006/01/06 23:45:22 hack/zoneinfo/Pacific/Norfolk

    sent 99 bytes received 535 bytes 140.89 bytes/sec
    total size is 6102 speedup is 9.62
    [TiVo [p0] /]# ntpdate -v -b 127.0.0.1
    oztivo ntpdate $Revision: 1.21 $
    Locally configured IP address: 132.163.4.103
    Our postcode is 03000. Found matching timezone Australia/Melbourne
    Offset 0 for timezone GMT, daylight saving is 0
    Connecting to time server 132.163.4.103
    Setting the local time to Thu Jan 10 07:04:50 2008
    [TiVo [p0] /]# date
    Thu Jan 10 07:05:00 localtime 2008
    [TiVo [p0] /]#

Similar Threads

  1. S1 now failing to connect for daily call or test call
    By peter in forum Question and Answer Forum
    Replies: 7
    Last Post: 11-11-2009, 05:15 PM
  2. Daily Call Required but not working
    By raffi in forum Question and Answer Forum
    Replies: 2
    Last Post: 15-06-2009, 11:37 PM
  3. Daily Call no longer working
    By tatch76 in forum New Zealand TV Guide Issues
    Replies: 9
    Last Post: 09-10-2007, 06:37 PM
  4. Daily call not working
    By MelissaH in forum Question and Answer Forum
    Replies: 68
    Last Post: 25-03-2007, 12:52 AM
  5. Daily call: "Failed. Call Interrupted"
    By leanne in forum TV Guide Issues
    Replies: 4
    Last Post: 18-07-2005, 05:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •