Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Failed while negotiating

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Failed while negotiating

    Over the past few years, one or other of my 2 TiVos has failed to connect with the server. It stops at the "negotiating" stage and displays the message "Failed while negotiating". This has happened to both my TiVos, but not at the same time. One connects via Ethernet to my router and the other connects via wireless.

    Restarting does not fix it, and the only remedy is to install a backup disc. This has always in the past solved the problem and the TiVo connects OK.

    Yesterday, the problem occurred on TiVo1, the one that connects via wireless. I installed the backup disc, and confirmed that it connected OK to the server and downloaded the guide data. This morning however, the server connection failed again with the same message. So now both my discs for this TiVo have failed.

    I am now wondering if the cause is not with the disc, but is a fault of some sort with the Tivo motherboard.

    Has anyone else experienced anything like this? Also, Darren, if you are reading this, do you have any ideas as to the cause of the problem?

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    1,223
    It’s not motherboard.

    Maybe David Keegel can access the server and see if the logging from your connection attempt shows anything.
    Darren King
    OzTiVo Repairs and Modifications
    If your TiVo requires repairs or modifications
    then visit: http://kingey1971.wix.com/tivorepairs

  3. #3
    Thank you. It looks like it worked. I'm in Brisbane, as of 9:06pm 25/7/20.

    I sent an email out to the oztivo mailing list and was re-directed here. Is this a better place for these kind of things? Should I stop using the mailing list?

  4. #4
    Join Date
    May 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    1,223
    Quote Originally Posted by kozomorimoto View Post
    I sent an email out to the oztivo mailing list and was re-directed here. Is this a better place for these kind of things? Should I stop using the mailing list?
    I’ve been trying to encourage people to use the forums for ages but not because of the mailing list but because like with today’s problem I wake up to a ton of emails (I work night shift), which is nice that people still remember me but in a case like today it’s not my area.

    But to give you my honest answer to your question, yes. Personally I think it’s easier when you can browse a list of topics rather than emails like the original oztivo email list does.
    Darren King
    OzTiVo Repairs and Modifications
    If your TiVo requires repairs or modifications
    then visit: http://kingey1971.wix.com/tivorepairs

  5. #5
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Auckland
    Posts
    13
    Getting the same thing here in NZ. Last successful connection was Thursday morning .

  6. #6
    It appears to be a problem for everyone here in NZ. I've messaged Daryl who also looks after these things. I believe the same hosted server feeds both NZ and Australia's EPGs? Is Australia affected? I know also that payment for hosting was becoming a potential problem, so hopefully this can be resolved.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Canterbury, NZ
    Posts
    6
    My two TiVo's are both loading, connection appears to be back to normal.
    Thanks for the fast response.
    Would be happy to subscribe to fund if required.
    All the best from New Zealand

  8. #8
    I have the same issue in Brisbane. It looks like the TIVO hasn't managed to connect since Thursday. Anyone have a clue as to what is happening?
    Last edited by allanl; 25-07-2020 at 02:55 PM.

  9. #9
    I have two Tivos. Both "Failed while negotiating" this morning (Sat 25/7/2020)

    Last successes for each Tivo were
    1) Thursday 23/7/2020 12:55am
    2) Thursday 23/7/2020 2:57pm

    Any info re status of server?

  10. #10

    Unhappy

    Quote Originally Posted by RLSA View Post
    I have two Tivos. Both "Failed while negotiating" this morning (Sat 25/7/2020)

    Last successes for each Tivo were
    1) Thursday 23/7/2020 12:55am
    2) Thursday 23/7/2020 2:57pm

    Any info re status of server?
    No, I have no info I'm afraid, but have the same problem on the sunshine coast, last successful connection Thu 23/7 at 1.53a.m.

    cheers

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •