Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: My tivo's clock is suddenly an hour slow?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    New Zealand
    Posts
    38

    My tivo's clock is suddenly an hour slow?

    Hi all,

    Any reason why my Tivo should suddenly have decided its an hour earlier than it actually is?

    Not completely sure when it did this... early Sunday morning I think? Something to do with the daylight saving dates having moved?

    I'm running the current 1.5 NZ image, and don't think I've tweaked anything relevant.

    Cheers,

    Tony

  2. #2

    I think daylight savings is later now than last year

    I think... Mine has done the same.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    51
    roger that me too, oddly only on one of the two tivos..

  4. #4
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Christchurch, New Zealand
    Posts
    463

    Lightbulb Daylight savings file

    Did you guys update to the latest daylightsavings file?
    Get Auckland.zip from here http://forums.oztivo.net/showthread....t=Auckland.zip

    TiVo Series3 TiVoHD x2

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    5
    Hi all, both my Tivo's are an hour out. I updated the daylight saving time file as suggest and rebooted. Redid guide data and the clock is still 1 hour out. I then used settime to correctly set the time. All OK until I did guide data again. You guessed it, clock out by 1 hour. It appears that the clock that the Tivo syncs to during daily call (guide data) is an hour out.
    Can someone confirm this?

    Thanks

    Keith

  6. #6
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Christchurch, New Zealand
    Posts
    463
    Our TiVo is displaying the correct time.

    TiVo Series3 TiVoHD x2

  7. #7
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    The clock that your TiVo calls would not be out at it replies in UTC. The timezone calculation is done in the TiVo and it does not appear to be calculating correctly.

    What do you get with these commands?
    /bin/ntpdate -b -v 132.163.4.103

    ls -l /var/hack/zoneinfo/Pacific/Auckland

    Can someone who is ok also try them.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  8. #8
    From a working configuration

    Quote Originally Posted by petestrash;
    /bin/ntpdate -b -v 132.163.4.103
    [TiVo [p0] ~]# /bin/ntpdate -b -v 132.163.4.103
    Our postcode is 02113. Found matching timezone Pacific/Auckland
    Offset 46800 for timezone NZDT, daylight saving is 1
    Connecting to time server 132.163.4.103
    Setting the local time to Fri Mar 20 11:01:55 2009
    gmtime gives 109/2/20 11:01:55 [5]
    sending to clock 09/03/20 11:01:55 [5]

    Quote Originally Posted by petestrash;
    ls -l /var/hack/zoneinfo/Pacific/Auckland
    -rw-r--r-- 1 0 0 882 Sep 7 2007 /var/hack/zoneinfo/Pacific/Auckland

  9. #9
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    5
    From a unit showing an hour out.

    [TiVo [p0] ~]# /bin/ntpdate -b -v 132.163.4.103
    Our postcode is 02112. Found matching timezone Pacific/Auckland
    Offset 0 for timezone GMT, daylight saving is 0
    Connecting to time server 132.163.4.103
    Setting the local time to Fri Mar 20 00:32:36 2009
    gmtime gives 109/2/20 00:32:36 [5]
    sending to clock 09/03/20 00:32:36 [5]


    [TiVo [p0] ~]# ls -l /var/hack/zoneinfo/Pacific/Auckland
    -rwxr-xr-x 1 0 0 885 Mar 17 12:40 /var/hack/zoneinfo/Pacific/Auckland

  10. #10
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    Ok, it looks like the timezone file you loaded may be corrupt.

    Did you unzip it on your PC first?

    If you did, copy it across again and unzip on the TiVo.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

Similar Threads

  1. TiVo suddenly resetting for no good reason.
    By lynfran in forum New Zealand General Forum
    Replies: 2
    Last Post: 30-10-2018, 08:36 PM
  2. Tivo has become very slow to respond. Help needed
    By belair_boy in forum Australian TiVoHD
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2014, 06:04 PM
  3. Clock out by 1 hour - since NZ daylight saving
    By ianjf2000 in forum New Zealand General Forum
    Replies: 8
    Last Post: 24-10-2011, 10:19 AM
  4. tivo working and suddenly....no video
    By basque in forum Question and Answer Forum
    Replies: 5
    Last Post: 09-04-2006, 07:20 PM
  5. The clock runs slow in this image!!!
    By 105547111 in forum Question and Answer Forum
    Replies: 10
    Last Post: 28-04-2004, 08:50 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •