Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 54

Thread: Daily call fails - service unavailable

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    26

    Daily call fails - service unavailable

    Hi. First time post and humbly looking for help!
    A couple of weeks ago, my TiVo froze up. I had to disconnect power and restart. Since then, daily calls have failed with the message "service unavailable". I re-imaged and tried again - initial setup completes, but subsequent daily calls still fail. I changed to a different ADSL gateway (Netcomm NB6Plus4W) and had my ISP (aaNet) remove me from their transparent proxy. I can ping and telnet the TiVo and get TiVoweb up. The wget tests listed in the forum seem to work okay (I'm not too literate in reading the results, but the web page saved, etc.) but STILL no daily call success. Sorry to bother you guys, but I think I've just about reached the end of the road with what I can do unassisted. Any ideas?

    Thanks in anticipation.

    Geoff

  2. #2
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    Still sounds like a proxy issue.

    Force a call using TWP and then copy the part of tclient.log that show the time you made this last call.

    Post the results here.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    26
    Thanks for your help, Peter. Attached is the log file.

    Regards,
    Geoff
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    The problem lies here:
    Sep 3 10:08:22 (none) comm[155]: Uploading HTTP Header for modLog of /var/log/svclog: POST /tivo-service/mlog.cgi HTTP/1.0^M Content-Length: 8812^M ^M
    Sep 3 10:11:19 (none) comm[155]: XferRqst timeout waiting to read

    which looks like a proxy issue.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    26
    Thanks again for your help. Any suggestions as to what I might do about it? The tests suggested seem to show no proxy (they did before my ISP removed me from it) so I'm at a bit of a loss as to how I should proceed.

    Regards,
    Geoff

  6. #6
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    If your ISP admits to a proxy being in place and can give you it's address, we can work around it. Without that info you are stuck.

    I am trying to come up with newer tests that can prove the existance of a proxy and show it's details. The current tests are not reliable.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  7. #7
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    There is another test I would like to try.

    This uses your PC, not the TiVo.

    Download WinPcap_4_0_1.exe to any location and install it.

    Then download tracetcp-0.99.4beta.zip to any location and then unzip it into your root directory (c:\).

    Open a command prompt and make sure you are in the root directory (cd \), then run the following commands.

    C:\tracetcp ftp.monash.edu.au:ftp

    C:\tracetcp ftp.monash.edu.au:http

    You will get a number of lines displayed over a period time after each command. Once complete copy all the outputs and post them here.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  8. #8
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    26
    Peter, seems you were right. It shows a proxy. What next?

    Geoff
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    I'm glad I'm not going nuts here...

    Ok, send your ISP the tracetcp file and ask them to exclude minnie.tuhs.org (131.244.9.101) from the proxy as it is blocking your TiVo.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  10. #10
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    Let us know how you get on, if they are stubborn there are other things we can do.

    But I would much rather get the issue fixed for all members rather then fixing each one individually.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

Similar Threads

  1. Daily Call Failed: Service unavailable
    By imcdermid in forum TV Guide Issues
    Replies: 2
    Last Post: 31-05-2016, 10:39 AM
  2. Help - Tivo phone call fails - FAILED. Service unavailable
    By derekbb in forum New Zealand General Forum
    Replies: 2
    Last Post: 16-08-2011, 10:59 AM
  3. Failed. Service unavailable when attempting test daily call please help!
    By goldendel in forum Request For HELP! in my State
    Replies: 22
    Last Post: 26-07-2009, 03:07 AM
  4. No daily call & G/S fails on port 8000. Help!
    By Yeti in forum New Zealand TV Guide Issues
    Replies: 8
    Last Post: 12-03-2006, 11:42 AM
  5. Daily call Failed. Service unavailable
    By ccalabro in forum Question and Answer Forum
    Replies: 12
    Last Post: 20-09-2005, 06:27 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •