Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Unable to get monitorIP to send email

  1. #1
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    New Zealand
    Posts
    251

    Unable to get monitorIP to send email

    I have been trying to get monitorIP.tcl (http://www.forums.oztivo.net/showpos...5&postcount=25) to work but am getting "couldn't open socket: connection timed out" error messages when running monitorIP from bash.
    I have had it running some time ago but, as luck would have it, I tried this time to set it up last weekend when xtra were changing over to the advanced(?) bubble mail system.
    My suspicion is that the SMTP mail needs password authentication but the script does not allow for this.
    The above would also probably apply to those using Dailymail.

    Any ideas?
    Thanks in advance

  2. #2
    Quote Originally Posted by Islander View Post
    .
    I have had it running some time ago but, as luck would have it, I tried this time to set it up last weekend when xtra were changing over to the advanced(?) bubble mail system.
    My suspicion is that the SMTP mail needs password authentication but the script does not allow for this.
    Xtra switched to requiring authentication a little while ago.
    http://xtra.co.nz/help/0,,4150-7780758,00.html

    The only solution I can think of it to run a simple mail server on your home machine.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    New Zealand
    Posts
    251
    This would presumably require the operation of a PC as well which defeats the point of monitorIP.
    Is there any way that a password can be added to the script?

  4. #4
    Join Date
    May 2004
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    477
    Quote Originally Posted by Wibble View Post
    The only solution I can think of it to run a simple mail server on your home machine.
    Another suggestion would be to move to another ISP as in my experience Xtra has had email delivery issues for the last couple of years... hopefully the changes over the last few months will go towards resolving this, but for many people there are other choices.

  5. #5
    Quote Originally Posted by Islander View Post
    Is there any way that a password can be added to the script?
    Very unlikely. The password is not the problem. Those connections require ssl. As far as I know the tivo does not have any ssl libraries.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Hamilton, NZ
    Posts
    196
    Why not just use the dyndns script or no-ip.com client?
    http://minnie.tuhs.org/twiki/bin/vie...edRemoteAccess

  7. #7
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    New Zealand
    Posts
    251

    Success

    I have got monitorIP working,
    The IP address for Xtra's mail server has changed (I have also had to find another source for the myipserver address).
    There is no authentication provided you use your main account name as the sender.

    Quote Originally Posted by catdog View Post
    Why not just use the dyndns script or no-ip.com client?
    http://minnie.tuhs.org/twiki/bin/vie...edRemoteAccess
    The main reason for using mionitorIP is that I am less dependent on an external service.

    Nice script thanks to Thomson

  8. #8
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Hamilton, NZ
    Posts
    196
    Quote Originally Posted by Islander View Post
    The main reason for using mionitorIP is that I am less dependent on an external service.
    Hehe - from the stories on the news at the moment, I would suspect that dyndns is much more reliable than xtra's mail servers!
    (Although I am not a xtra customer, so don't know first hand how bad it really is).

  9. #9
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Wellington
    Posts
    13
    Quote Originally Posted by Islander View Post
    I have got monitorIP working,
    The IP address for Xtra's mail server has changed (I have also had to find another source for the myipserver address).
    There is no authentication provided you use your main account name as the sender.
    Hey Islander, how did you do this? I've got an address for the smtp server for xtra, but still can't get it working, and the smtp server that i have doesn't seem to be running on port 25 and does seem to require SSL.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    New Zealand
    Posts
    251
    To make the script work I used 210.54.141.2 as the mailserver address (ping smtp.xtra.co.nz) and used my main email address for the domain and sender address ie. xxxx@xtra.co.nz.

    In my case I used my email address for the recipient address as well as I am sending the emails to myself.

    Hope this helps.

Similar Threads

  1. New to tvo please help if you can or send me to corrct place mark
    By mark_ reed777 in forum Australian TiVoHD
    Replies: 2
    Last Post: 15-07-2010, 12:14 AM
  2. Email Notification Option?
    By TimesOwn in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 10-09-2008, 08:03 PM
  3. Off the email list
    By tenty in forum TiVo Twiki
    Replies: 5
    Last Post: 20-09-2004, 08:50 PM
  4. Unable to mount partition...
    By MrGadget in forum Question and Answer Forum
    Replies: 0
    Last Post: 23-08-2004, 10:01 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •