Results 1 to 7 of 7

Thread: Unlock drive from TiVo config mode?

  1. #1

    Unlock drive from TiVo config mode?

    Connecting to my Thomson TiVo by serial cable and logging in pre boot, I get a bunch of options, some of which are to do with drive-locking. Is it possible to permanently unlock the TiVo drive this way?

    I realise drive unlocking can be done in other ways (diskutil, Knoppix TiVo image etc), I'm just curious. (Not curious enough to just try it and see though).

    Options are below (note 5 and 9).

    B - Boot from disk
    N - Network (tftp) boot
    U - Update flash from tftp flash image
    T - Teleworld menu
    V - Print TiVo Prom Version
    W - Word Write
    R - Word Read
    P - Change Boot Parameters
    M - Configure Memory
    C - Configure Video
    E - Configure Ethernet
    K - Set backdoor password
    k - Verify backdoor password
    z - Change Serial Number
    Z - Run memory tests
    1 - Enable/disable tests
    2 - Enable/disable boot devices
    3 - Change IP/MAC addresses
    4 - Ping test
    5 - Toggle auto disk locking
    6 - Toggle automatic menu
    7 - Display configuration
    8 - Save changes to configuration
    9 - Unlock TiVo Secure Disk
    0 - Exit menu and continue

  2. #2
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    #9 may work if you pull the power after running the command.

    #5 will turn it off forever.

    But from memory it only effects the old original Quantum drives and some Maxtor units. I havn't had to use any of those utilities for a few years.

    Peter.
    Last edited by petestrash; 11-03-2007 at 07:04 PM.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  3. #3
    Thanks. Will give option 5 a try and see what happens.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    ok, what drive are you using.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  5. #5
    I haven't yet opened the case to look. I was vaguely hoping to get a bash prompt with shondss=true and play around non-invasively, but it looks like it's running 2.5.5 or thereabouts, so no hope of that. Once I get the torx screwdrivers sorted, I'll get the lid off.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    Where are you located ?

    Are you running an OzTiVo or NZTiVo image? bash should be enabled on default.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  7. #7
    Still running the original factory-installed image, but will fix that as soon as I get the cover off!

Similar Threads

  1. Newbie warning!! Maxtor HDD unlock problem no
    By st200 in forum Question and Answer Forum
    Replies: 7
    Last Post: 06-05-2008, 09:48 AM
  2. Dual source config
    By catdog in forum New Zealand General Forum
    Replies: 0
    Last Post: 26-05-2007, 08:50 AM
  3. Stuck in Mantenance Mode
    By Trevor Francis in forum Question and Answer Forum
    Replies: 3
    Last Post: 28-01-2007, 06:29 PM
  4. quickguide exe config
    By cuteguy in forum TV Guide Issues
    Replies: 1
    Last Post: 30-06-2006, 01:55 AM
  5. re-run guided setup mode
    By scroll in forum Question and Answer Forum
    Replies: 3
    Last Post: 02-11-2004, 02:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •