Results 1 to 9 of 9

Thread: Problem Extraction Video Using TyTool

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Victoria
    Posts
    41

    Problem Extraction Video Using TyTool

    hey peoples!
    whats up?

    well i got a terbonet card (thanks to petestrash =P ) so i am now attempting to download shows from my tivo.

    so yesterday i pretty much got it all working and started downloading a show on my laptop. realising i didnt have enough space on my laptop i switched over to by desktop which uses windows vista (think it might have something to do with it!!!!)
    anywayz...when i started using tytool on that it came up with some error thing so i was like "SHIIIIIIII"
    i decided i would move back to my laptop...delete some stuff so i would have enough room but SHOCK HORROR it now wouldnt work. tytool connects then i click the show i want and it just stops. (view attachment)

    i have tried re installing the tserver but had no luck and i have tried rebooting...anyone got any other ideas why it wont work?

    thanks guys!!!
    Peter

    (i would try to use mfs_ftp but i seriously DONT understand how to use it...anyone know a very detailed step by step guide?)
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Victoria
    Posts
    41
    DONT WORRY PEOPLE!!!
    dont know how i did it but some how i got mfs_ftp working...i got it listing all the shows but now it just wont download...trys and fails...using WS_FTP.

    ill figure it out some how =P

    anywayz thanks!

    cyaz! =)

  3. #3
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,033
    You may be able to fix the download timeouts by adjusting your TiVo network
    card to failsafe timing (Not for cachecards).

    Type nic_config_tivo in a telnet session, and select option 1, then f for
    failsafe, then 0 to save and exit.

    You may need to reboot for the setting to change (I'm not sure).

    Peter
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  4. #4
    Join Date
    May 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    1,239
    The OP has a Terbonet he purchased from you last week, so your idea on setting it for "Failsafe" may help.

    Yes, you do need to reboot for any network setting changes to take effect.

    Cheers
    Darren King
    OzTiVo Repairs and Modifications
    If your TiVo requires repairs or modifications
    then visit: http://kingey1971.wix.com/tivorepairs

    NOW ALSO REPAIRING FETCH TOO!

  5. #5
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,033
    Yeh, I should have removed the bit about cachecards .

    The Truth: I was tired and didn't notice. I just cut and paste the response from email I sent the same day to the oztivo mailing list to someone else who was having problems using a Mac.

    The Excuse: I left the cachecard note their on purpose for people looking though these posts who may have the same problem, but can't get the fix to work with a cachecard.

    Peter
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  6. #6
    Join Date
    May 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    1,239
    LOL! No problems mate
    Darren King
    OzTiVo Repairs and Modifications
    If your TiVo requires repairs or modifications
    then visit: http://kingey1971.wix.com/tivorepairs

    NOW ALSO REPAIRING FETCH TOO!

  7. #7
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Victoria
    Posts
    41
    hey guys!

    thanks for the help everything is up and running =D

    just a quick question. whats with the video? coz when i extract it the quality isnt as good as the tv....then when im cutting out the ads using TyTool GOB the quality looks REALLY good...like perfect...but then i convert to mpeg and it looks the same as before? whats with that?

    also whats this green line i see? any way i can get rid of it?

    thanks heaps!
    cyaz!@

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    South Africa
    Posts
    59
    Quote Originally Posted by normal_kinda_guy
    also whats this green line i see? any way i can get rid of it?
    By default the TiVo records with a horizontal resolution of 544 pixels, if you are planning on transferring recordings to DVD it's suggested to set this to 720 pixels which is the default horizontal resolution for DVD's. Doing this will also fix the green line problem you are having. Unfortunately this will have no effect on existing recordings so to test it's working you'll need to record a new show and extract that to your PC.

    You can set the horizontal resolution in 'palmod_config', this can be run from the telnet prompt or while running the OzTivo installer with your TiVo drive mounted in the PC. To change the settings from the telnet prompt, simply type:
    Code:
    palmod_config
    Note: On some TV's setting the recoding resolution to 720 pixels can introduce a slight flicker to the picture.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Victoria
    Posts
    41
    thank you ever so much t1voZA =P
    ill try that now =)

    does anyone know about the quality issue?

    thanks!
    Peter

Similar Threads

  1. Problem with Video Encoding
    By Islander in forum Question and Answer Forum
    Replies: 4
    Last Post: 02-07-2008, 08:41 AM
  2. Video Extraction issues
    By razza in forum Question and Answer Forum
    Replies: 12
    Last Post: 03-07-2006, 10:53 PM
  3. Video extraction via Mac OSX
    By dminieri in forum Question and Answer Forum
    Replies: 2
    Last Post: 22-08-2005, 12:22 AM
  4. Video extraction on Mac OS X 10.4 using Tystudio
    By chrishowell in forum Question and Answer Forum
    Replies: 0
    Last Post: 13-07-2005, 12:28 PM
  5. video extraction on Mac
    By MossNd in forum Question and Answer Forum
    Replies: 1
    Last Post: 03-11-2004, 09:49 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •