Results 1 to 7 of 7

Thread: adding mfs_ftp to start up

  1. #1
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    570

    adding mfs_ftp to start up

    Heya.

    I'm trying to get mfs_ftp to start automatically on both my tivos.

    I added a line to the end of each rc.sysinit.author file

    /var/mfs_ftp/mfs_ftp.tcl 3105 &

    /var/mfs_ftp/mfs_ftp.tcl 3106 &

    (port numbers are from memory.. I have changed one of the ports
    so the two tivos can send to each other.. both are going through my linksys WRT54gs router).

    However, when I restart my tivos it does not run the process and I have to issue the command manually via telnet.

    I've also tried making sure I have a blank line at the end of the file to see if it makes any difference.. but it doesn't.

    Cheers,
    ZollyMonsta

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    477
    Quote Originally Posted by zollymonsta
    /var/mfs_ftp/mfs_ftp.tcl 3105 &
    That should be fine... although you do not need to background it, and you do not need to specify the 3105 (as this is the default port). Have a look at the log file in the mfs_ftp directory to see what could be going wrong.

    If you are starting it too early in the bootup process then it may have trouble accessing the MFS and abort... I remember fixing a problem related to this in the AutoSpace application.

    I am also not sure you need to start the second one up on 3106? The TiVo's should be able to see each other and transfer files between them using a single mfs_ftp daemon running on each of them on port 3105.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    Quote Originally Posted by zollymonsta
    I added a line to the end of each rc.sysinit.author file

    /var/mfs_ftp/mfs_ftp.tcl 3105 &

    /var/mfs_ftp/mfs_ftp.tcl 3106 &

    (port numbers are from memory.. I have changed one of the ports
    so the two tivos can send to each other.. both are going through my linksys WRT54gs router).
    For TiVo-TiVo transfers using FXP there is no need to alter the port address, they can both be on the standard 3105.

    Are you adding both lines shown to each rc.sysinit.author file or just one?

    If only one, '/var/mfs_ftp/mfs_ftp.tcl 3105 &' should work fine assuming you have untared mfs_ftp to the default directory '/var/mfs_ftp/'.

    If you are using both lines I don't know what would happen, but certainly is not needed.

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  4. #4
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    570
    Hi Pete..

    Ahh good. I will remove the port numbers.

    I am adding that to the rc.sysinit.author file on each tivo.

    It is the very last line in the file.

  5. #5
    Join Date
    May 2004
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    477
    Quote Originally Posted by zollymonsta
    I am adding that to the rc.sysinit.author file on each tivo.
    It is the very last line in the file.
    You may wish to check that there is not something being run earlier in the file that has not been backgrounded correctly. I know I found an issue in the latest image when installed on a UK Tivo (see know issues here).

    Not sure if it will help, but the following is my rc.sysinit.author
    Code:
    #!/bin/bash
    
    # Run all following commands at low priority
    [ -x /var/hack/bin/setpri ] && /var/hack/bin/setpri fifo 1 $$
    
    # Start ShellOnDSS
    /bin/bash </dev/ttyS3 >& /dev/ttyS3 &
    shondss=$!
    
    # Setup the network
    source /etc/rc.d/rc.net
    
    # Ensure that Telnet daemon is running (password protected)
    /sbin/tnlited 23 /bin/bash -login &
    
    # Run a Telnet daemon without password protection
    /sbin/tnlited 10023 /bin/bash &
    
    # Could use the tinylogin utility for password authentication
    #LD_LIBRARY_PATH=/var/hack/lib /sbin/tnlited 10023 /var/hack/bin/login &
    
    # Start FTP daemon
    /var/hack/TivoFTPd/tivoftpd
    
    # Start MFS FTP daemon
    /var/hack/MFS_FTP/mfs_ftp.tcl
    
    # Start the EndPadPlus utility
    /var/hack/EndPadPlus/endpadplus.tcl 5 10 -auto >/var/log/endpad.sys 2>&1 &
    
    # Start tyServer
    #/var/hack/TyServer/tyserver > /dev/null 2>&1 &
    
    # Start Cron
    /var/hack/Cron/cron
    
    # Start Screensaver
    /var/hack/ScreenSaver/screensave -t60 > /dev/null 2>&1 &
    
    # Start the AutoSpace utility
    /var/hack/AutoSpace/autospace.tcl start >/dev/null 2>&1
    
    # Start TivoWebPlus
    /var/hack/TivoWebPlus/v1.2/tivoweb
    
    # Tweak HDD settings
    /sbin/rmmod ideturbo > /dev/null 2>&1
    /bin/hdparm -c1 -m8 -M1 -S0 /dev/hda /dev/hdb > /dev/null 2>&1
    /bin/hdparm     -m16        /dev/hda /dev/hdb > /dev/null 2>&1
    
    echo "rc.sysinit.author is complete"
    
    # -------------------------------------------
    # Restart ShellOnDDS with Job-Control support
    # -------------------------------------------
    kill $shondds; unset shondds
    exec < /dev/ttyS3 >& /dev/ttyS3
    while :; do
      /bin/bash -login
    done
    # ----------- WILL NEVER GET HERE -----------

  6. #6
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    570
    I took a look at my main tivo. removed the & and rebooted, but made no difference.

    Added a & to the end of the scartctl.tcl line but that made no difference.

    Strangely my other Tivo it worked fine with, and after a reboot mfs_ftp.tcl appears to be being started.

    The main tivo mfs_ftp will only run if I manually start it from the prompt.

    Baffled! Will look into it more tommorow. Perhaps I will remove Mfs_ftp and reinstall it on that machine, plus copy the rc.sysinit and rc.sysinit.author files from the tivo that is currently working. Perhaps I've missed something somewhere.

  7. #7
    Join Date
    May 2004
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    477
    Quote Originally Posted by zollymonsta
    I took a look at my main tivo. removed the & and rebooted, but made no difference.

    Added a & to the end of the scartctl.tcl line but that made no difference.
    The scartctl.tcl line is only used if you are running on the UK Hardware. It might be a good idea to place a few echo statements and then check the startup logs (be somewhere in /var/log/) to see where it is getting up to. Just place a lines line "echo DEBUG 1", "echo DEBUG 2", etc, spaced throughout the file and then "grep DEBUG /var/log/*" to see which line it is getting up to. Should be able to narrow down the culprit.

Similar Threads

  1. NANVU using MFS_FTP
    By jamesljm in forum Question and Answer Forum
    Replies: 4
    Last Post: 26-01-2007, 05:33 PM
  2. Need help with adding IR code
    By Moose Man in forum Question and Answer Forum
    Replies: 3
    Last Post: 30-09-2006, 04:24 PM
  3. adding new channels to tvguide.org.au?
    By zombiepig in forum TV Guide Issues
    Replies: 12
    Last Post: 15-01-2006, 01:48 PM
  4. mfs_ftp
    By johnhedge in forum Question and Answer Forum
    Replies: 1
    Last Post: 03-10-2005, 02:52 PM
  5. Adding & Deleting Channels
    By gideon_friedmann in forum Question and Answer Forum
    Replies: 9
    Last Post: 06-07-2005, 06:32 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •