Results 1 to 4 of 4

Thread: No front lights post mod

  1. #1

    No front lights post mod

    So, just modded another TiVo, no front lights on the panel.

    The lights on the Ethernet port light up, the fan and disc spin up, tv screen is blank (no splash screen at all).

    I've checked the power supply volts with a multi meter and all appears ok.

    I've had a good look at the chip holder soldering and it appears to be ok.

    Any suggestions? I'm guessing I may have to remove the holder and try again.

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    1,172
    Yes. If you are getting that result then it is not reading the PROM chip and the first thing to do is check your soldering work. You'll most likely find a pin that has not soldered to the board properly even if they all "look" like they are.
    Darren King
    OzTiVo Repairs and Modifications
    If your TiVo requires repairs or modifications
    then visit: http://kingey1971.wix.com/tivorepairs

  3. #3
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    New Zealand
    Posts
    232
    I check for low resistance between PROM socket pins with a multimeter.
    Apart from a couple of pins that a re 30-40k ohm the rest are in the megs. I have found the a couple with low resistance between the pins that clear by heating the affected pin and allowing the solder to flow.
    I have had a non booting board that was caused by a solder splatter away from the PROM. A brush with a bristle paintbrush (not nylon) with the board upside down should clear these as they usually aren't well stuck on.

  4. #4
    Thanks for the suggestions. I'll let you know how I go when I get time to look at it.

Similar Threads

  1. How to Change Post Code
    By ThomasAJ in forum Question and Answer Forum
    Replies: 3
    Last Post: 07-12-2009, 12:29 PM
  2. Interesting post, I must not be the only one.
    By harrruss in forum Australian TiVoHD
    Replies: 2
    Last Post: 26-08-2009, 10:29 PM
  3. no 5m pre ot 15m post record on shows
    By Wiked in forum Question and Answer Forum
    Replies: 11
    Last Post: 09-07-2006, 09:27 PM
  4. Yet another daylight savings post
    By MossNd in forum Question and Answer Forum
    Replies: 3
    Last Post: 01-11-2004, 10:04 AM
  5. New front end for TiVo and other HT items
    By andrew in forum General Chat
    Replies: 1
    Last Post: 13-05-2004, 12:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •