Results 1 to 5 of 5

Thread: Installing on Thompson PVR10UK

  1. #1

    Question Installing on Thompson PVR10UK

    Apologies for the newbie questions. As a long time TiVo user from the UK, I wasn't expecting to get stuck so quickly!

    I recently migrated to Oz from the UK and brought a working PVR10UK with me.

    In the UK it was fully working with a Cachecard and Samsung HLD400D drive.

    I have tried to use the Phillips 1.6.2 image on the drive. Unfortunately I only have laptops here and the computer I borrowed with IDE connections does not have a network card or any connectivity to the internet. So I couldn't perform the 'Update' step.

    After restoring the image, I got some CRC errors and the program stopped.

    I performed the other steps including setting up the network settings.

    After replacing the drive in the TiVo I get the Welcome to OzTiVo Maintenance screen but it shows Version 1.4 not 1.6 and when I start Guided Setup, it doesn't have any of the OzTiVo customizations. (It shows Welcome to TiVo not Welcome to OzTiVo). Also, I can't ping the TiVo from another PC and the initial call fails.

    Is this because I missed the Update step?

    If it is I will have to redo it, but I was wondering if I can use an external USB drive with IDE connections connected to a laptop?

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    1,218
    The current 1.6.2 install CD will have a 1.6 splash screen and should say "Welcome to OzTiVo" even if you do not do the update to the installer when imaging the drive. It certainly sounds like the wrong installer image to me.

    Just to clarify: You did get your install image from here?
    http://www.oztivo.net/oztivofiles/images/

    And you did get the Philips 1.6.2 20080604 iso image (94MB in size dated 4th June 2008 23:01) that is in that directory?

    In answer to your question about USB to IDE converters: No you can't, sorry.
    Darren King
    OzTiVo Repairs and Modifications
    If your TiVo requires repairs or modifications
    then visit: http://kingey1971.wix.com/tivorepairs

  3. #3
    Darren

    Thanks for your reply. I did get the Philips 1.6.2 image from http://www.oztivo.net/oztivofiles/images/ and use that.

    Is it normal for the installer to finish the restore and then have some CRC error messages? It didn't return to the menu, so I restarted from the CD.

  4. #4
    Join Date
    May 2004
    Location
    Victoria
    Posts
    1,218
    No that is not normal behaviour. What type of PC are you attempting this from (eg approx age, processor type, etc)? General rule of thumb is "the older the better" with best results obtained from early 2000 vintage and/or Pentium II or III type units
    Last edited by Darren King; 15-09-2009 at 05:51 AM.
    Darren King
    OzTiVo Repairs and Modifications
    If your TiVo requires repairs or modifications
    then visit: http://kingey1971.wix.com/tivorepairs

  5. #5
    Yes, it is old. It even runs Windows 98 ! I set the BIOS to LBA mode and the restore seemed to work fine. I set the swap to 200MB.

    Maybe I could reformat the drive and try again .....

Similar Threads

  1. Thomson PVR10UK & Freeview setup
    By fairyland in forum New Zealand General Forum
    Replies: 4
    Last Post: 02-09-2010, 08:12 PM
  2. Help with Installing new image. WAS:Help with telnet
    By jamesthecarman in forum New Zealand General Forum
    Replies: 7
    Last Post: 11-05-2007, 12:24 AM
  3. No sound from PVR10UK
    By JohnPierson in forum Request For HELP! in my State
    Replies: 5
    Last Post: 20-07-2006, 11:01 AM
  4. Installing TivoWebPlus help please
    By spawn154 in forum Question and Answer Forum
    Replies: 4
    Last Post: 22-05-2006, 07:23 PM
  5. Installing Cache Card?
    By finethen in forum New Zealand General Forum
    Replies: 0
    Last Post: 28-08-2004, 05:37 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •