Results 1 to 6 of 6

Thread: Tivo Home Networking issues

  1. #1

    Tivo Home Networking issues

    Raising this as it seems I am not alone,

    Got 3 Tivo's all modded and with the same MAK but in the last few days while they can all see each other on the home network the recordings do not show up as available, have been working fine since the mod so has something been done at the backend?

    All 3 Tivo's also initiallly seemed to be duplicated on my home network with not only the original tivo name from the old mothership advertised but a new name DVR-xxxx

    did tivo and router reboot etc but no change ... except that post the reboot the old tivo mothership assigned name no longer appears and they are listed as DVR-xxxx (where xxxx is the last 4 chars of the tivo service number)

    pytivo still works from desktop (not that I think its related) ... something on the backend change or something timing out with the loss of the tivo mothership?

    Andrew
    Last edited by andrewmc; 06-12-2017 at 02:02 PM.

  2. #2
    As per the other thread, I have the same issue and I think I've worked it out. On one of my tivos (A) I did a clear and delete everything not long after the end of service. Even though it still shows the MAK in the menu I believe it has been wiped. It still sees the name of the other tivo (B) which wasn't cleared but can't see any of its recordings. B can no longer see the name of A and lists it as DVR-XXXX.

    I'll probably try restore a backup (unfortunately it's of the original 160gb drive) over the weekend to see if that brings it back.

  3. #3
    If you still have the MAK I think it should still work .. as with yours I can still see the other tivo's but no shows are available even though it does have recordings

    Mine had been working fine up to a few days ago ... common MAK and all were registered with custom names on the old tivo server and as these custom names have now disappeared I do suspect some timeout of the home networking setup and custom names may have occurred, I have not altered anything that would have this affect.

    give it a few days and I suspect others may notice something has changed

  4. #4
    Quote Originally Posted by andrewmc View Post
    If you still have the MAK I think it should still work .. as with yours I can still see the other tivo's but no shows are available even though it does have recordings

    Mine had been working fine up to a few days ago ... common MAK and all were registered with custom names on the old tivo server and as these custom names have now disappeared I do suspect some timeout of the home networking setup and custom names may have occurred, I have not altered anything that would have this affect.

    give it a few days and I suspect others may notice something has changed
    G'day, I'm in Perth. Just to tell my recent experience with recording transfers:

    Yes, I did a C&DE on my spare Tivo and lost the MAK and the ability to transfer between Tivos. However, I've not been able to transfer recordings to my PC for a year or so. Not that I transfer recordings very often. Anyway, I installed Tivo Desktop on a win 7 Laptop and lo and behold I could transfer recordings to it.
    Because I also had a firewire problem with win 10, I installed a win 7 OS on my main workhorse desktop pc - (dual boot). I installed Tivo Desktop onto the win 7 and now I could now transfer recordings to that PC.
    I try to follow what is happening with everyone's experiences through this transition to OzTivo, so when I saw these posts about the transfer problems, I turned on my PC to check out if it was occurring here in Perth. Well after starting Tivo Desktop and clicking pick transfers, the transfers got to 91 of 174, then froze, then after a few minutes said it had a problem connecting to the Tivo. The spare Tivo is still picked up by this new Tivo Desktop installation, but transfers are not possible, 'cos I lost the MAK on that one.
    Anyway, after closing down Tivo Desktop a couple of times and then trying to transfer recordings again after rebooting the PC, to no avail, my wife called from the TV room to say the Tivo had rebooted itself.
    Now the transfer recordings is working again from my Tivo with MAK.

    I hope this info helps anyone wondering what is going on.

  5. #5
    As a fyi, this does appear to be a issue for all ... has been mentioned on the oztivo tech forum and is affecting other people so some analysis I assume will occur, could be a hard one

  6. #6
    Quote Originally Posted by cpab View Post
    G'day, I'm in Perth. Just to tell my recent experience with recording transfers:

    Now the transfer recordings is working again from my Tivo with MAK.

    I hope this info helps anyone wondering what is going on.
    Well, I'm discovering stuff I never knew in 8 years of Tivo ownership: I had occasion to visit my deleted recordings tonight(to recover an Endeavour and refresh the aging memory); to my surprise I found my PC listed below the deleted files. Do you know, I've never seen that before. When I opened it there were 3 recordings that I'd recently transferred to win 7 Tivo Desktop(win 10 doesn't work). Well, after having asked on forums before if the recordings could be transferred back from the PC to Tivos, the answer was there. But 'not only but also', I decided to try a desktop to Tivo transfer with some mp4s I've been converting from VHS transferred avi files, so I put one in the Tivo transferred recordings folder on my PC and lo and behold it came up on the Tivo. When I selected it, it asked if I wanted to transfer it and crikey it worked. I'm absolutely amazed, 'cos years ago it was difficult to convert the Tivo files to play on PC even. I hope there isn't a D day on the MAK, 'cos this is brilliant.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •