Results 1 to 4 of 4

Thread: Australian TiVoHD in New Zealand - works!

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Christchurch, New Zealand
    Posts
    463

    Talking Australian TiVoHD in New Zealand - works!

    I can confirm that an Australian TiVoHD works in New Zealand!
    The in-laws picked up a $498 160Gb unit from JB HiFi for us.

    Before opening the box I activated the TiVo on the New Zealand TiVo website (mytivo.co.nz) but I don't know that this makes any difference.

    During guided setup no channels were found during the scan, but I expected that was due to the old software not supporting H.264/AAC broadcasts.

    Once guided setup was complete, the system information screen showed that the software version was 8.2a01-2-663 and the country was Australia.

    It was then necessary to force 3 'daily calls' and reboot untill the software updated to version 11.3b2-01-2-663. It still was not possible to find any channels during a scan.

    The trick then is to go to settings>channels>channel list>change area code.
    Selecte "No" when asked if the information (Antenna, area code) is correct. You then get prompted as to which country you are in! You then select NZ (obviously) and don't get a choice of area code. You can then sucessfully scan for NZ channels!

    TiVo Series3 TiVoHD x2

  2. #2
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    3,032
    No worries, NZ & AU are now inline software wise.

    The only unknown is if you got HNP.

    HNP has been included in recent JBHI and HN sales here, did it get activated for you?

    Peter.
    Please search this forum and our Website for your TiVo questions before starting a new thread. Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Christchurch, New Zealand
    Posts
    463

    HNP free

    Yes I got a free Media Acess Key when I activated the TiVo. I haven't yet had a chance to try any of the networking functionality.

    TiVo Series3 TiVoHD x2

  4. #4

    Does an Australian Tivo work in New Zealand - yes it does

    As per this thread, I also got my Australian Tivo to work in New Zealand.
    Unfortunately I was not able to find this thread until after I got it to work. Hence the title of my post is the question that I typed into search engines but was not able to find a clear answer.

    Before I left Australia, I contacted Tivo support to ask if my Australian Tivo would work in New Zealand. They said it would, but I would need to deactivate my Tivo in Australia, and then when I got to New Zealand, I could re-activate it.
    Note that when I attempted to re-register my Tivo in New Zealand, I was not able to use the same email address that I used to register my Tivo in Australia - I had to select a different email address.

    It appears that one needs an internet connection before the Tivo device can be setup. I spent ages trying to figure out how to configure the TV channels. I tried selecting the automatic scan for channels, but this repeatedly failed.

    As this thread mentions, you need to select Channel List, where the device will ask whether you are in Australia or New Zealand. From here on there is a setup 'wizard' that will take you through the steps. Once the device was setup, it would not respond to key presses on the remote control for a long time. I assume that the Tivo was 'thinking'. Tivo will download a day or so of the TV guide, and then will download the rest later.

    It all works well. The Tivo Genie is great.

    Note that you need to use a UHF antenna. Apparently there is still analog TV broadcast in New Zealand and hence there are some old style VHF TV antennas that are not really suitable for picking up UHF signals.

    Good luck.

Similar Threads

  1. TiVoWeb only works intermittently
    By ScottyM in forum Question and Answer Forum
    Replies: 23
    Last Post: 24-02-2008, 01:39 PM
  2. Finally have a Sky STB that works with Tivo IR :-) .... Setup issues though
    By jamesthecarman in forum New Zealand General Forum
    Replies: 1
    Last Post: 22-02-2008, 11:31 AM
  3. Daily Call works on initial setup but not after
    By gazman88 in forum Question and Answer Forum
    Replies: 7
    Last Post: 25-03-2007, 12:50 AM
  4. PVR in works for Sky?
    By zollymonsta in forum New Zealand General Forum
    Replies: 10
    Last Post: 06-11-2004, 09:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •